2nd Annual Metro Atlanta Kicking, Punting, & Snapping Clinic

Click here to Register

Saturday July 22nd, 2017 9:00AM – 4:00PM
Maynard H. Jackson High School
801 Glenwood Ave. SE
Atlanta, GA 30312

Each participant will receive Video Analysis, Professional Charting, Professional Kicking and Punting Instruction, and the chance to participate in individual and team competitions.
We will also be offering Online Video Lockers used for managing your Online Video Analysis. If you are interested in purchasing an Online Locker please ask during registration/Check-in. Being charted will allow each camper a chance to kick under pressure and compete in a competitive environment. Participants will be charted on field goals (accuracy / 2 minute drill / side angle / long distance), kick-offs (distance / hangtime), punting (distance / hangtime).

Each participant will be placed into C.O.K.A.’s ranking.  The rankings are listed by high school graduation class (2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 etc.).

Packing Checklist

Athletes should bring the following items to camp:

FOOTBALL EQUIPMENT: footballs (clearly labeled), tees, holder, athletic shoes, kicking shoes, shorts, and socks.
MISCELLANEOUS: Campers can also sign up for an Online Academy Locker which is used as a evaluation tool to help enhance your form and technique, the cost is $50.00. To purchase an Online Locker Evaluation select continue shopping at checkout and add it to your shopping cart.

Schedule

Registration: Begins at 8:45 AM
Orientation: Begins at 9:00AM

8:45am                                    Check-In/Registration/Evaluation Forms/Lunch Order
9:00am                                    Orientation/Introductions
9:15am                                    Warm-Up/Stretch
9:30am                                    Filming (Kicking/Punting/Snapping)
10:00am                                  Water Break
10:05am                                  Demonstrations
10:15am                                  Kick Period (35 min. period)
10:50am                                  Water Break
10:55am                                  Punt Period (35 min. period)
11:30am                                  Water Break
11:35am                                  Kick Period (20 min. period)
11:55am                                  Water Break
12:00pm                                  Punt Period (20 min. period)
12:20pm                                  Group Competitions Games
12:25pm                                  Lunch / College Recruiting Talk
12:45pm                                  Video Analysis
1:25pm                                    Warm-Up/Stretch
1:40pm                                    Kick Period (30 min. period)
2:10pm                                    Water Break
2:15pm                                    Punt Period (30 min. period)
2:45pm                                    Water Break
2:50pm                                    Kick Period (15 min. period)
3:05pm                                    Punt Period (15 min. period)
3:20pm                                    Snapping Competition
3:25pm                                    Kick-Off Competition
3:35pm                                    Punting Competition
3:45pm                                    Long Distance FG Competition
3:55pm                                    Winner Recognition/Closing Remarks
4:00pm                                   Dismiss (HAVE A SAFE TRIP HOME & SEE YOU NEXT YEAR)

Academy Enrollment

Cost: $95

In case of cancellation (prior to registered session) paid fees may be applied toward future enrollment or may be credited toward The Cedric Oglesby Kicking Academy products and services.